Op weg

3 comments

We zijn nu bijna twee weken onderweg, dus hoog tijd voor een verslagje. Vanuit een regenachtig Venetie vertrokken we per boot naar Griekenland. Na 36 uur op de boot voelden we dan de eerste zonnestralen en begon onze fietstocht echt. Eigenlijk onmiddelijk begint de steile klim naar de bergen. Zwaar, maar echt prachtig. Na iedere haarspeldbocht werden we getrakteerd op een nieuw en nog mooier uitzicht. Hoe hoger we komen hoe slechter het weer. Eerst is het regen, later sneeuw. Veel dorpjes blijken slecht van een kant te bereiken vanwege hoge sneeuw. Zo wordt het voor ons onmogelijk onze uitgestippelde route te fietsen. Via een zuidelijker route komen we de bergen door. Alsnog komen we veel sneeuw tegen en zitten we 1 dag in een dorp vast omdat de weg nog niet sneeuwvrij is gemaakt.

Hoe kouder het is, hoe warmer het onthaal door de bewoners van de bergdorpjes. Iedereen is bereid te helpen en voorziet ons van eten en drinken. Ook worden we bij iemand uitgenodigt te overnachten.

Het bevalt ons erg goed onderweg te zijn. Het vrije leven en het buiten zijn is heerlijk. Nu we weer een klein stadje zijn is het zelfs weer wat wennen aan de drukte. Over een paar dagen zitten we weer in de bergen. Op weg naar de Olympus.

De eerste foto's vind je op de fotopagina!


Daar gaan we!

7 comments

Het is zover. De avond waar we ons een jaar lang niet van konden voorstellen dat 'ie zou aanbreken is dan toch aangebroken. Vandaag de laatste dingen ingepakt en geregeld. Veel telefoontjes, sms-jes en e-mails van vrienden en familie gekregen om ons alle goeds en toch ook sterkte te wensen. De laatste twee weken hebben we van veel mensen afscheid genomen en heeft ons extra doen beseffen wat en wie we achterlaten. Een moeilijke en tegelijk ook erg mooie tijd!

Ons laatste avondmaal (nou ja...) hebben we gegeten met ons ouders, broer en zussen. Onze fietsen ingepakt in de gang, tassen ingepakt en hopelijk alle dingen geregeld voor de mensen die thuis blijven. Klaar om te gaan...toch? We hebben het gevoel nog een maand door te kunnen gaan met voorbereiden, maar het voelt ook erg goed om morgenochtend te vertrekken. Morgen gaan we doen waar we lang over gedroomd hebben!
Ons volgende berichtje zal (eindelijk) een verslagje zijn van onze belevenissen onderweg. Tot dan!


h2

Intro :

  • Wij zijn Sander en Jessica. Vanaf
  • februari 2006 reizen wij per fiets
  • door Griekenland, Turkije, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan,
  • Kyrgizie en China. Oostwaarts dus!
  • Op deze website zullen regelmatig foto's en reisverhalen verschijnen.

  • Houdt ons op de hoogte en geef commentaar op onze posts, of
  • Stuur ons mail :: Sander | Jessica

h2

h2

h2

h2

Laatste Berichten :

Archief :

Links :

    > De Vakantiefietser in Amsterdam is de zaak voor al je vakantiefiets benodigdheden.
    > de Wereldfietser is een vereniging van mensen die reizen per fiets. Veel informatie te vinden op de website. Vooral het forum is erg leerzaam.
    > In Belgie is een vergelijkbare vereniging te vinden genaamd de vakantiefietser

fietsers onderweg :

    Toshi op weg van Japan naar het WK ın Duitsland

h2
Ik (Sander) werk voor Greenpeace, of liever gezegd, werkte. Voor deze fietsreis heb ik mijn baan opgezegd. Greenpeace is een fantastische organisatie en hier op ons weblog willen we graag de aandacht vestigen op een erg mooie campagne van Greenpeace: Defending our Oceans.

From the Greenpeace website :: "The 'Defending our Oceans' voyage is the single largest expedition that Greenpeace has ever undertaken. This incredible year-long journey will tell the story of the crisis facing our oceans from the Azores to Antarctica, take you to places few humans have been, confront the villains and promote solutions"

http://oceans.greenpeace.org
Het weblog dat wordt bijgehouden door de bemanning is de moeite van het volgen waard.

h2